2 ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΕ ΣΜΙΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η θερμοκρασία σιγά-σιγά ανεβαίνει αλλά στην Δ. Μακεδονία και τα ορεινά Ηπείρου και Θεσσαλίας δεν αναμένεται να ξεπεράσει σήμερα τους 14 βαθμούς Κελσίου. Αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα σε αρκετές περιοχές της Β. Ελλάδας. Ενδεικτικά σε ορεινά χωριά των Γρεβενών και της Φλώρινας έπεσαν στους πρώτους βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Την ίδια ώρα θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν μέχρι και τα 10 μποφόρ εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα σε όλη σχεδόν τη χώρα.
Η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα, ήταν ανοιχτή έως της 09:00, από εκεί και στο εξής η κατάσταση εξετάζεται συνεχώς.
Κλειστές οι πορθμειακές γραμμές: Καβάλα – Πρίνος, Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, Αρκίτσα – Αιδηψός, Γλύφα  – Αγιόκαμπος Εύβοιας, Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα, Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη, Παλούκια – ΠέραμαΡίο – Αντίρριο.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Από Κυλλήνη προς Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο δεν υπήρξε απαγορευτικό, αλλά οι πλοίαρχοι δεν εκτελούν τα δρομολόγια, θεωρώντας ότι τα μποφόρ είναι περισσότερα από τα αναγραφόμενα στο δελτίο και οι συνθήκες πλού δυσμενέστατες.
Σήμερα Πέμπτη κλειστά θα είναι τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Σαρωνικού. Επίσης με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου Παύλου Κολοκοτσά κλειστά θα μείνουν τα σχολεία σε ολόκληρο το νησί.
Στα Ιωάννινα πέσαν δένδρα και ιδιαίτερα προσεχτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στην παραλίμνια περιοχή αφού οι θυελλώδεις άνεμοι προκαλούν κατά διαστήματα από εχθές έντονο κυματισμό και ποσότητες νερού βγαίνουν στον δρόμο. Επίσης όπου αναφέρθηκαν διακοπές ρεύματος, τα συνεργεία της ΔΕΗ έχουν σπεύσει σε κάθε περίπτωση, για αποκατάσταση. 
Πολλές πτώσεις δένδρων υπήρξαν και στην Αττική, ενώ έπεσαν και τα πρώτα χιόνια σε όλες σχεδόν τις ψηλές κορυφές των Ελληνικών βουνών.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία, τοπικές βροχές και πιθανά καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα σε περιοχές της Αν. Θεσσαλίας, της Αν. και Κεντρικής Στερεάς, της Ευβοίας, της Κρήτης, του Νοτίου Ιονίου και της Πελοποννήσου. Οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη θα συνεχιστούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας με υψόμετρο πάνω από τα 1900 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 - 20 και τοπικά 21 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, από 4 - 21 στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 -  22 και τοπικά 23 στη Δυτική Ελλάδα, από 9 - 21 στο Βόρειο Αιγαίο και από 14 - 24 και τοπικά 25 βαθμούς στο Κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις  6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ.

Σχόλια