ΤΕΛΟΣ ΤΑ F-35 ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΑΠΛΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ;



O Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε πρίν από λίγο το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου ύψους 716,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη στρατιωτική βάση Fort Drum, στη Νέα Υόρκη. Το Κογκρέσο υπερψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία το  νομοσχέδιο την περασμένη εβδομάδα.
Σε αυτό προβλέπεται  και η αναστολή της παράδοσης των μαχητικών Stealth F-35 στην Τουρκία, καθώς και η αποβολή της από το πρόγραμμα παραγωγής. Επίσης προβλέπει και την επιβολή κυρώσεων για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία.
Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο προβλέπεται και η ενίσχυση των Αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στην Ευρώπη.
Το μεσημέρι σε ομιλία του προς τη Διάσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία είναι έτοιμη για πόλεμο. Είμαστε μεγάλη και σημαντική χώρα και δεν μπορούν να μην μας λαμβάνουν υπόψιν, συνέχισε. Η Τουρκία βρίσκεται υπό πολιορκία στην οικονομία και σε άλλους τομείς. Τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία της χώρας είναι υγιή. Η τουρκική λίρα θα επανέλθει σε λογικά επίπεδα στο πλαίσιο της οικονομικής πραγματικότητας. 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε κάνει δηλώσεις λίγο πριν, λέγοντας ότι η Τουρκία έχει κάνει αρκετά για να επανορθώσει τους δεσμούς της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η Ουάσινγκτον ενήργησε εναντίον της συμμαχίας των δύο χωρών ως προς θεμελιώδη ζητήματα ασφαλείας.

Σχόλια