ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



ΓΙΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΙΛΑΕΙ Η ΑΘΗΝΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει ότι ο πρέσβης της Ελλάδας Αντρέας Φρυγανάς κλήθηκε στη Μόσχα και για να λάβει διπλωματική νότα και να ενημερωθεί για τα Ρωσικά αντίμετρα κατά της Ελλάδας, ως απάντηση στις <<μη φιλικές ενέργειες εναντίον της Ρωσίας>> στις αρχές Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένης της απέλασης Ελλήνων διπλωματών. Ο κ. Φρυγανάς εκλήθη επίσης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις <<μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας>> και κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, η Ρωσία απελαύνει τον εμπορικό ακόλουθο της Ελλάδας και τον υπεύθυνο επικοινωνιών της Ελληνικής πρεσβείας. 
Η αντίδραση της Μόσχας ακολουθεί μετά τις απελάσεις των δύο Ρώσων διπλωματών, και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο, στις αρχές του προηγούμενου μήνα. Η Αθήνα, ανακοίνωσε τότε, ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες επιχείρησαν να υπονομεύσουν τη συμφωνία μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας. 

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ
Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα, μετά την απόφαση της Μόσχας να προχωρήσει σε απελάσεις Ελλήνων διπλωματών, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών. Η Αθήνα μιλάει για  ασύμμετρη Ρωσική ενέργεια, επειδή η Ελλάδα προχώρησε στις απελάσεις επειδή διέθετε ασφαλή στοιχεία για την δράση των απελαθέντων, ενώ αντίθετα η Ρωσία δεν προσάπτει τίποτα στους Έλληνες διπλωμάτες.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελληνική πλευρά ενδεχομένως να προβεί σε περαιτέρω μέτρα, αν και δεν θέλει να προκαλέσει εκτροχιασμό των Ελληνο-Ρωσικών σχέσεων.  
Όπως όλα δείχνουν η Ρωσική κυβέρνηση εμφανίζεται οργισμένη από την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι μια παραδοσιακή φίλη, που δεν είχε ταχθεί ποτέ εναντίον της, επηρεάζεται όλο και περισσότερο από ΗΠΑ και ΕΕ.

Σχόλια