Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΝΕΟΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

«Μπούκαρε» η αστυνομία και τον συνέλαβε ενώ έδινε συνέντευξη! Απίστευτη εξέλιξη στον «αέρα» – video | Newsit.gr
ΚΙΝΑ: ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΑΒΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΝΩ ΕΔΙΝΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.... ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ <<ΔΕΝ>> ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ.....

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;; ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Το 2007, στο συνέδριο του κόμματός του, ο Ντέιβιντ Κάμερον δεν μάσησε τα λόγια του: Το άλλο χαρακτηριστικό του σύγχρονου κόσμου μας, του νέου αυτού κόσμου, είναι η έννοια της ανασφάλειας και του κινδύνου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις εξωτερικές σχέσεις και την ασφάλεια. O κόσμος που κάποιοι ονειρεύτηκαν, όπου οι δημοκρατικές ελευθερίες θα θριαμβεύσουν, η ελεύθερη αγορά θα προοδεύσει αργά και η νέα τάξη πραγμάτων θα επικρατήσει, αυτός ο κόσμος δεν θα συμβεί.

Η  Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα καλό βήμα προς <<την αθώα>> Νέα Τάξη Πραγμάτων. Απομάκρυνση από το Εθνικό προς το γενικότερο Ευρωπαϊκό. Δηλαδή απαλλαγή από τον πατριωτισμό, ώστε η εκμετάλλευση της Νέας Γενιάς, να είναι περισσότερο επιτρεπτή από ότι της Γενιάς μετά τον Μεγάλο Πόλεμο....

Η ΕΙΔΗΣΗ 
Έχω την ελευθερία του λόγου μου! Οι τελευταίες λέξεις που είπε ένας συνταξιούχος καθηγητής πανεπιστημίου, προτού κλείσει απότομα η τηλεφωνική γραμμή καθώς η αστυνομία στην Κίνα εισέβαλε στο διαμέρισμά του διακόπτοντας τη συνέντευξη που παραχωρούσε.
Ο 84χρονος Σαν Ουανγκουάνγκ έδινε απευθείας συνέντευξης, στο χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ δίκτυο μέσων ενημέρωσης Voice of America, όταν η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του στη Σινάν στην ανατολικής Κίνα.
<<Η αστυνομία ήρθε για να με αναγκάσει να σιωπήσω>> φώναξε ο Σαν δηλώνοντας ότι τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του, σύμφωνα με την ηχογράφηση της συνέντευξης του.
Προτού διακοπεί η συνέντευξη, ακούγεται να φωνάζει προς τους αστυνομικούς: Είστε εδώ παράνομα. Έχω την ελευθερία του λόγου μου.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Σαν, είχε στείλει επιστολή στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στην οποία επέκρινε την απόφασή του να ξοδέψει χρήματα για την παροχή βοήθειας, δανείων και επενδύσεων στο εξωτερικό. Τον παρότρυνε να επικεντρωθεί στις εσωτερικές δαπάνες: Οι άνθρωποι στην Κίνα είναι φτωχοί. Ας μην σκορπάμε τα χρήματά μας.

Το 2008 είχε προσυπογράψει ένα μανιφέστο, τη Χάρτα 08, με το οποίο πολλοί Κινέζοι διανοούμενοι ζητούσαν τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στη χώρα. Εξαιτίας του κειμένου αυτού είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ο Λιου Σιαομπό, ο Κινέζος αντιφρονών που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης και πέθανε υπό κράτηση το 2017.

Ο Σαν ήταν καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο Σαντόνγκ και έχει περάσει περισσότερα από δέκα χρόνια στις φυλακές από το 1960 ως το 1980 επειδή επέκρινε τον Μάο Τσε Τουνγκ. 

Σύμφωνα με τούς New York Times, οι αρχές έχουν κατασχέσει το διαβατήριό του, για να μη μπορεί  να φύγει από τη χώρα.
Μετά τη σύλληψη του από την αστυνομία, δεν είναι γνωστό που βρίσκεται ο Σαν. Οι απόπειρες επικοινωνίας μαζί του έχουν αποδειχθεί άκαρπες, ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση για το που έχει μεταφερθεί. Μια φίλη του έδωσε πληροφορίες, επιβεβαιώνοντας  ότι συνελήφθη  και δήλωσε στο BBC ότι πιστεύει πως κρατείται μαζί με τη σύζυγό του σε ένα ξενοδοχείο της περιοχής.


ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ  BBC



Σχόλια