ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ !!

Λίστα <<ύποπτων σκαφών>> που πλέουν στο Αιγαίο έχει προωθηθεί στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Λιμενικό Σώμα. Πρόκειται για αλιευτικά σκάφη, ιστιοπλοϊκά, σκάφη αναψυχής και άλλα , που σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν πλέουν στο Αιγαίο με στόχο τη συλλογή πληροφοριών. Η λίστα αριθμεί περίπου 50 σκάφη, με τα ονόματά τους. Από που έχει συνταχθεί παραμένει ασαφές.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα militaire.gr δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τέτοιες υποψίες. Και στο παρελθόν υπήρχαν ενδείξεις και πληροφορίες από το ΝΑΤΟ ή άλλες πηγές για “τα 5 Ρωσικά αγκυροβόλια στο Αιγαίο”. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μια τόσο μεγάλη σε αριθμό “στόχων” λίστα. 
Η αντιρωσική εμμονή της Νατοϊκής συμμαχίας εκδηλώνεται όλο και περισσότερο και η Ελλάδα ως μέλος της δεν μπορεί να μην ακολουθεί σχέδια και δράσεις της…Η υπόθεση των παρακολουθήσεων αποκτά αυτή τη περίοδο άλλο ενδιαφέρον και δεν αποτελεί σίγουρα μια υπόθεση νατοϊκής ρουτίνας. Η Αθήνα μετά από τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου ακόμη και μοναχούς που θα πήγαιναν στο Άγιο Όρος “κατηγορείται” ότι επέλεξε στρατόπεδο, εγκαταλείποντας την έτσι κι αλλιώς δύσκολη πολιτική ισορροπιών μεταξύ Δύσης και Μόσχας.
Οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει να “πατάνε γερά” εκτός από τη Σούδα και στη Λάρισα. Πριν μερικές μέρες ανανεώθηκε η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για την μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9. Η ανανέωση είναι ετήσια και οι Αμερικανοί αμέσως έσπευσαν να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα uav’s με ακόμη πιο σύγχρονα με πολύ καλύτερες δυνατότητες παρακολούθησης. Τα Αμερικανικά uav απογειώνονται από τη Λάρισα για αποστολές στην ευρύτερη περιοχή αλλά είναι προφανές ότι ρίχνουν ματιές στο Αιγαίο. 
Επιπλέον οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν και σε μεταστάθμευση ιπτάμενων τάνκερ στη Λάρισα. Δεν πέρασε απαρατήρητη και η μεταστάθμευση επί τριήμερο δύο υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών F-22 από τη Γερμανία, στη Λάρισα, τα οποία μάλιστα πέταξαν μαζί με Ελληνικά F-16. 

Σχόλια