Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΩΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ !!

Ως επίτιμος δημότης της πόλης, μοιράζομαι την ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και συγκίνηση των συνδημοτών μας και όλων των Ελλήνων για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Έτσι ξεκινά το τηλεγράφημα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτιμου δημότη του Δήμου Ορεστιάδας, προς τον δήμαρχο της πόλης Βασίλη Μαυρίδη, σχετικά με την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις Τουρκικές φυλακές.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Κομισιόν, απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο συνεχίζει: Γνωρίζεις καλά το προσωπικό ενδιαφέρον και τη σταθερή υποστήριξή μου για επιστροφή των δύο στρατιωτικών στις οικογένειές τους.Η Τουρκία δεν έχει να φοβάται τίποτα από τους Ευρωπαίους γείτονές της. Τουναντίον, έχει μόνο να κερδίσει από μια σταθερή στρατηγική σχέση με την Ε.Ε. και τις συνθήκες καλής γειτονίας στην περιοχή. Η Ορεστιάδα, ο Δήμος μας, στα ακροδάκτυλα της Ελληνικής επικράτειας και των Ευρωπαϊκών μας συνόρων, σε εγγύτητα αναπνοής με την Τουρκία, ελπίζω ότι θα παραμείνει γέφυρα και φάρος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών αλλά και της ένωσής μας με την Τουρκία. Τις θερμότερες ευχές μου και την αγάπη μου σε όλους τους συνδημότες.
Ο κ. Μαυρίδης απαντώντας στον πρόεδρο της Κομισιόν, υπογραμμίζει όπως γράφει για το αδιαμφισβήτητο και πάντοτε ένθερμο ενδιαφέρον, αλλά και την έμπρακτη υποστήριξη του στη χώρα μας. Τον ευχαριστεί ιδιαίτερα για τη σαφή θέση που έχει πάρει υπέρ της Ελλάδας σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα και τον συγχαίρει: << για τους λεπτούς και αριστοτεχνικούς χειρισμούς σας, που οδήγησαν στο ευτυχές αποτέλεσμα. Είναι γενικά αποδεκτό ότι η συμβολή σας υπήρξε καίρια και καθοριστική>>.
Ο δήμαρχος της Ορεστιάδας αναφέρει επίσης στην επιστολή του, ότι η διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας με την Τουρκία στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και η διασφάλιση των υπέρτατων αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί αδιαπραγμάτευτη και πάγια θέση μας. Και καταλήγει, απευθύνοντάς του συγχρόνως πρόσκληση να επισκεφθεί την ακριτική πόλη, η Ευρώπη σας οφείλει πολλά και η Ελλάδα ακόμη περισσότερα.

Σχόλια