ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΔΟΥΡΟ



Η επετειακή εκδήλωση με σύγχρονη τηλεοπτική μετάδοση ομιλίας του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, διεκόπη απότομα και εκατοντάδες στρατιώτες που ήταν παρατεταγμένοι άρχισαν να τρέχουν. Ο Μαδούρο μιλούσε για την οικονομία της Βενεζουέλας, αλλά ξαφνικά ο ήχος σταμάτησε. Αυτός και όλοι οι παρευρισκόμενοι, ξαφνικά κοίταξαν ψηλά, ξαφνιασμένοι.
Το τοπικό δίκτυο NTN24 ανέφερε ότι η απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας, έγινε με τη χρήση drone που έφερε εκρηκτική ύλη τύπου C-4. Η αστυνομία λίγο αργότερα δήλωσε ότι οι αρχές κατέρριψαν το drone.
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος Μιγκέλ Πέρεζ Αμπάντ, έκανε δηλώσεις αναφέροντας ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι είναι καλά στην υγεία τους, μετά από ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Μαδούρο σε μια στρατιωτική εκδήλωση.
Ο ίδιος ο πρόεδρος λίγο αργότερα δήλωσε: Σήμερα επιχείρησαν να με δολοφονήσουν. Και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Κολομβίας Μανουέλ Σάντος ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, ενώ τόνισε ότι οι χρηματοδότες αυτής της επίθεσης βρίσκονται στις ΗΠΑ και ζήτησε τη βοήθεια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σχόλια