ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΑ. ΡΩΓΜΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.

Ο σεισμός είχε μέγεθος της τάξης των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα, αλλά και σε Κατερίνη, Βόλο, Κοζάνη, Γρεβενά, Βέροια,  Λαμία, Γιάννενα, Άρτα, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Κέρκυρα, και Κεφαλλονιά. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ο σεισμός αρχικά ανακοινώθηκε με μέγεθος  5,2 ρίχτερ αλλά σύμφωνα με την αυτόματη λύση του γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναθεωρήθηκε σε 4,9 Ρίχτερ. Το επίκεντρό του εντοπίζεται 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Τρικάλων, σε χωριά στην λίμνη Πλαστήρα και σημειώθηκε στις 10 και 12 πρώτα λεπτά το πρωί. Πολλοί κάτοικοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους. 
Υπάρχουν αρκετές ζημιές σε αυτοκίνητα από τις κατολισθήσεις αλλά και ρωγμές σε σπίτια. Πολλά καταστήματα που ήταν ανοιχτά, είδαν τα προϊόντα τους να πέφτουν από ράφια και ψυγεία. Σε πολλά σημεία στην περιοχή που επλήγη δεν είναι εφικτή η οδική επικοινωνία με αποτέλεσμα να είναι εγκλωβισμένα αρκετά αυτοκίνητα.
Ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Θανάσης Γκανάς, δήλωσε πως  θεωρεί ότι είναι φυσιολογική η σεισμική δόνηση για την περιοχή της Πίνδου και δεν προκαλεί ανησυχία. 
Ο επικεφαλής του Δήμου της Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτρης Τσιαντής, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , πως μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερες ζημιές σε κατοικίες, μετά από επικοινωνία που είχε ο ίδιος με το σύνολο των προέδρων του δήμου. Ο Γιώργος Κωτσός, δήμαρχος Μουζακίου, τονίζει πως έχουν αναφερθεί ρωγμές σε ελάχιστες παλαιές κατοικίες, κυρίως στα ορεινά του δήμου, ενώ οι κατολισθήσεις αντιμετωπίζονται από τη Δημοτική αρχή.
Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου ότι λειτουργούν τέσσερις τηλεφωνικές γραμμές για τους πολίτες -2431351100....2431351200.....2431032330.... 2431020000- προκειμένου να εξυπηρετηθούν σχετικά με προβλήματα που ενέσκηψαν από το σεισμό. Όλη τη διάρκεια της ημέρας οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για να αναφέρουν τυχόν βλάβες, ζημιές, προβλήματα και οτιδήποτε σχετίζεται με τον σεισμό.

Σχόλια