ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ

ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ
Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας T-2 Buckeye, από τα παλαιότερα της Π.Α.που κατέπεσε το πρωί σε περιοχή βόρεια της Σπάρτης κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης και εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους, είναι ο Επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου, 39 ετών και πατέρας δύο παιδιών.
Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους εντοπίστηκε σώος και βρίσκεται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας σε καλή κατάσταση.
Κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής πτήσης οι δύο χειριστές του αεροσκάφους, για άγνωστους μέχρι στιγμή λόγους, γύρω στις 8:50 το πρωί και ενώ το αεροσκάφος πετούσε 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε εγκατάλειψή του.
Ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ειδοποίησε από το έδαφος με το κινητό του τηλέφωνο και τον βρήκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ. Ο εκλιπών βρέθηκε εντός του αεροσκάφους.
Να σημειωθεί ότι την ώρα της συντριβής έβρεχε καταρρακτωδώς στην περιοχή και έτσι δεν επεκτάθηκε η φωτιά που ξέσπασε μετά τη συντριβή του αεροπλάνου και την ανάφλεξη που ακολούθησε.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Γ.Ε.Α
Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους. Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών. Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Σχόλια