ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.
Μαζί με τους αιτούντες άσυλο από την Τουρκία στην Ελλάδα λόγω του καθεστώτος Ερντογάν, καταφεύγουν πλέον στη χώρα μας σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικτύου περνώντας τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.  
Το πρώτο επτάμηνο  του 2018, 1.839 Τούρκοι πολίτες ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα και περιμένουν την έκδοση του. Το τελευταίο διμηνο, ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που κατέθεσαν αίτηση για πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα έσπασε κάθε ρεκόρ. Συνολικά 1.101 άτομα τουρκικής υπηκοότητας ζήτησαν την παροχή διεθνούς προστασίας από τη χώρα μας. Μεταξύ αυτών και η πρώην βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Λεϊλά Μπιρλίκ, η οποία πέρασε τα σύνορα του Έβρου καθώς αντιμετώπιζε διώξεις για προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου, μέσα στον Ιούλιο οι αιτήσεις που κατέθεσαν οι Τούρκοι πολίτες στις Ελληνικές Αρχές, ήταν 678. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η φυγή από Τούρκους από τη γειτονική μας χώρα προς την Ελλάδα, πολλαπλασιάζεται σημαντικά, ιδιαίτερα μετά την ευνοϊκή απόφαση για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στον πρώτο από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Σχόλια