ΒΡΗΚΕ ΣΥΜΜΑΧΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ


ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Ο ΜΠΡΑΝΣΟΝ;

Μετά το Κατάρ, σύμμαχος της Τουρκίας η Γαλλία, σχετικά με τις Αμερικανικές κυρώσεις Τράμπ. Τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, με τον Γάλλο ομόλογό του  Μπρουνό Λε Μερ υπήρξε σήμερα το πρωί για συμφωνία και συνεργασία, ώστε να ενεργούν από κοινού σε τέτοιες ενέργειες. Συμφώνησαν επίσης να συναντηθούν στο Παρίσι στις 27 ΑυγούστοΚαι όλα αυτά την ώρα που το Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε εκ νέου την αποφυλάκιση του πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Θα έπρεπε να μας τον έχουν δώσει πίσω εδώ και πολύ καιρό και η Τουρκία, κατά την άποψή μου, ενήργησε πάρα πολύ άσχημα, είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους. Και συνέχισε: Επομένως, δεν έχουμε δει ακόμη το τέλος αυτής της ιστορίας. Δεν πρόκειται να το δεχτούμε χωρίς να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα.
Έχουμε επιπλέον μέτρα, τα οποία σχεδιάζουμε να λάβουμε, εάν δεν τον αφήσουν ελεύθερο, ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, μιλώντας κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποκάλεσε τον Μπράνσον << σπουδαίο πατριώτη όμηρο >>.


ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΝ ΠΑΣΤΟΡΑ;

Η διαδικτυακή πύλη Middle East Eye στη Μέση Ανατολή, αφήνει να εννοηθεί πως Τούρκοι διπλωμάτες ενημέρωσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι η Τουρκία είναι πολύ κοντά στο να απελευθερώσει τον πάστορα.της Ευαγγελικής Εκκλησίας  Άντριου Μπράνσον, που διαμένει στη Σμύρνη και δικάζεται στην Τουρκία με κατηγορίες για τρομοκρατία, ένα γεγονός που πέρα από την διπλωματική κρίση μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, έχει προκαλέσει και την κατάρρευση της τουρκικής λίρας.

Σχόλια