Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 167 ΗΜΕΡΕΣ.
Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, έφτασαν τα ξημερώματα στην Ελλάδα στο αεροδρόμιο Μακεδονία, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
Στο αεροδρόμιο τους περίμεναν οι δικοί τους άνθρωποι, οι οποίοι όπως ανέφεραν το πρωί της Τρίτης είχαν πάει στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμειο για να ανάψουν κερί και να προσευχηθούν για την απελευθέρωσή των παιδιών τους. Στη συνέχεια, μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη, πριν κατευθυνθούν προς την Ορεστιάδα, όπου τους βρήκαν τα ευχάριστα νέα της απελευθέρωσης των παιδιών τους.
Αμέσως μετά την άφιξή τους, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, η στρατιωτική ηγεσία και οι δύο στρατιωτικοί μετέβησαν στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης μετέβησαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.
ΤΙ ΑΠΕΦΑΝΘΗ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Την Τρίτη, εξετάζοντας το αίτημα των δύο στρατιωτικών για αποφυλάκιση, το δικαστήριο αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι εν αναμονή της δίκης τους, χωρίς περιοριστικά μέτρα.
Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί στις 1 Μαρτίου, όταν πέρασαν τα σύνορα στην περιοχή του Έβρου από λάθος. Η Εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός των πλαισίων μια πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και το δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία. Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.
Όπως μετέδωσε το Α.Π.Ε, ο διπλωματικός σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε τον Έλληνα ομόλογό του ότι αν θα γίνει δίκη για τους δύο στρατιωτικούς, αυτή θα γίνει ερήμην τους. Σε περίπτωση επιβολής ποινής, αυτή δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης.

Σχόλια