ΣΑΛΒΙΝΙ. ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΣΤΟΠ ΣΕ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ

Σε πλοίο που μεταφέρει 141 ανθρώπους τους οποίους περισυνέλεξε στη Μεσόγειο, έστειλε για μια ακόμα φορά το μήνυμα του ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.
Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter γράφει: Πλοίο ΜΚΟ Aquarius με άλλους 141 μετανάστες. Γερμανική ιδιοκτησία, ναυλώθηκε από γαλλική ΜΚΟ, ξένο πλήρωμα, σε χωρικά ύδατα της Μάλτας, με σημαία Γιβραλτάρ. Μπορεί να πάει όπου θέλει, αλλά όχι στην Ιταλία! Στοπ στους διακινητές ανθρώπων και στους συνενόχους. Κλειστά λιμάνια, ανοικτές καρδιές.
Η απόφαση της Ιταλικής κυβέρνησης να κλείσει τα λιμάνια της στα πλοία των ΜΚΟ που διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο από τις 10 Ιουνίου και να δέχεται μόνον τα σκάφη των ευρωπαϊκών στρατιωτικών αποστολών έχει συνέχεια. Εκείνη την ημέρα ο Σαλβίνι είχε δηλώσει:  Στη Μεσόγειο υπάρχουν πλοία με σημαία Ολλανδίας, Ισπανίας, Γιβραλτάρ και Μεγάλης Βρετανίας. Και υπάρχουν Μ.Κ.Ο Γερμανικές και Ισπανικές, υπάρχει η Μάλτα που δεν δέχεται κανέναν, η Γαλλία που απωθεί στα σύνορα, η Ισπανία η οποία υπερασπίζεται τα σύνορά της με τα όπλα, ουσιαστικά όλη η Ευρώπη φροντίζει τα συμφέροντά της. Από σήμερα και η Ιταλία αρχίζει να λέει όχι στο εμπόριο ανθρώπων, όχι στις μπίζνες της λαθρομετανάστευσης. Ο στόχος μου είναι να μπορέσω να εγγυηθώ ήσυχη ζωή στους νέους αυτούς στην Αφρική, και στα παιδιά μας στην Ιταλία.


Σχόλια