ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ. ΒΟΪΝΤΚΕ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ

ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 220 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΒΡΑΔΕΜΒΟΥΡΓΟ.

Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των κλεμμένων από την Ελλάδα αντικαρκινικών φαρμάκων που διατέθηκαν στην Γερμανία μέσω της εταιρίας Lunapharm, υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός του Βραδεμβούργου Ντίτμαρ Βόιντκε.

Η έρευνα διεξάγεται από εμπειρογνώμονες και όπως ανακοινώθηκε θα ολοκληρωθεί σε 15 ημέρες, ώστε να εντοπιστεί τι δεν λειτούργησε σωστά στον έλεγχο που όφειλαν να διενεργήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας του κρατιδίου, καθώς η ενημέρωση από τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές είχε γίνει από το 2016.
Όπως ανέφερε ο κ. Βόιντκε, η υπουργός Υγείας Ντιάνα Γκόλτσε απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του και μια αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου δεν θα βοηθούσε, καθώς αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των πολιτών και η διαπίστωση ενδεχόμενης ανάγκης για ουσιαστικές αλλαγές στις δομές τόσο της Γερμανίας όσο και ολόκληρης της Ευρώπης. Η κυρία Γκόλτσε δέχεται συνεχώς τα πυρά της αντιπολίτευσης και πιέσεις προκειμένου να παραιτηθεί.
Πάντως προς το παρόν, η έκταση του σκανδάλου είναι αδύνατον να καθοριστεί, ενώ υπάρχει και το ερώτημα εάν τα φάρμακα ήταν επικίνδυνα, καθώς δεν τηρήθηκαν οι ενδεδειγμένες διαδικασίες συντήρησης κατά την μεταφορά τους από την Ελλάδα στην Γερμανία. 

Σχόλια