ΑΡΝΗΣΗ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ


Ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης κατέθεσε τροπολογία η οποία προβλέπει μετάθεση στο προσεχές μέλλον της λήψης απόφασης για δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.
Η τροπολογία προβλέπει τη συγκρότηση Επιτροπής στο Υπουργείο Εσωτερικών η οποία θα μελετήσει το όλο ζήτημα, με στόχο να κατατεθούν προς διακομματικό διάλογο επεξεργασμένες προτάσεις σχετικά με το θέμα.
Η επιτροπή θα καταγράψει και θα αξιολογήσει την υφιστάμενη κατάσταση αναφορικά με τον αριθμό των Ελλήνων εκλογέων που κατοικούν στο εξωτερικό, τις θεσμικές, οικονομικές, τεχνικές και πολιτικές παραμέτρους που σχετίζονται με το ζήτημα της ψήφου και τις ενδεχόμενες διαφορετικές δικαιοπολιτικές λύσεις που προκρίνονται για κάθε κατηγορία εκλογέων. Και μετά από διάστημα πέντε μηνών, θα πρέπει να εισηγηθεί προς τον υπουργό Εσωτερικών μία ή περισσότερες εναλλακτικές προτάσεις ώστε να το θέμα να ρυθμιστεί νομοθετικά, όπως προβλέπει το Σύνταγμα (άρθρο 51, παρ. 4).
Να σημειωθεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επανέφερε και πάλι το θέμα στη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών.

Σχόλια