ΑΚΡΑΙΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΜΕΛΑΝΣΟΝ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ



ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΛΕΕΙΝΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Στο Γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, μίλησε ο ηγέτης της Γαλλικής ριζοσπαστικής αριστεράς και Ευρωβουλευτής Ζαν Λικ Μελανσόν, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι από τις πιο άθλιες μορφές της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής. Δεν θέλω οι Γάλλοι να πιστέψουν ότι εάν εκλεγώ θα είμαι Τσίπρας. Εγώ θα εφαρμόσω την πολιτική μου είπε.
Μεταξύ των άλλων ο Μελανσόν ανέφερε ότι ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα, χωρίς να αποδεχθεί τελικά τη βούληση του λαού του. Πρόδωσε το λόγο του. Ξεπουλά τη δημόσια περιουσία της χώρας του και την καταστρέφει.
Τσίπρας και  Μελανσόν υπήρξαν φίλοι, αλλά εδώ και αρκετό καιρό έχουν μεταξύ τους μεγάλη κόντρα.  
Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο το κόμμα της Αριστεράς του Ζαν Λικ Μελανσόν, απαίτησε να αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Αριστερά ο Σύριζα, επειδή μεταξύ των άλλων ο πρωθυπουργός της Ελλάδας προωθεί τη λογική της λιτότητας, μέχρι του σημείου να περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, ανταποκρινόμενος έτσι ολοένα και πιο δουλικά στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχόλια