ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. ΑΠΕΛΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ



Σύμφωνα με πληροφορίες διπλωματικών πηγών η Ελλάδα πρόκειται να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και στην απαγόρευση εισόδου στην χώρα σε άλλους δύο. Η Αθήνα προχώρησε στην κίνηση αυτή ως απάντηση σε παράνομες ενέργειες εντός της Ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. 
Τα άτομα αυτά διά της παροχής υλικών και χρηματικών κινήτρων, επιχειρούν να επηρεάσουν δήμους και μητροπολίτες, αλλά και να αποκτήσουν επιρροή στο Άγιον Όρος, με ότι αυτό συνεπάγεται για την απρόσκοπτη άσκηση κυριαρχίας επί της Ελληνικής επικράτειας. Κατεγράφη επίσης απόπειρα εξαγοράς κρατικών λειτουργών, η οποία κατά πληροφορίες, απέτυχε.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως η Κυβέρνηση πιστεύει ότι υπήρξαν και συμπεριφορές που αποσκοπούσαν στην εμπλοκή στο ζήτημα με τα Σκόπια.
Το γεγονός αυτό βγήκε στο φως της δημοσιότητας, συμπίπτοντας με την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που θα ασχοληθεί με την ένταξη των Σκοπίων στη συμμαχία. 
Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ
Θα προκύψουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις από την ενδεχόμενη είσοδο της χώρας των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και σε όλα τα Βαλκάνια. Τα σχέδια εισόδου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στην περιφερειακή ασφάλεια σε όλα τα Βαλκάνια εκτός από τις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Σκοπίων 
ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΡΩΣΙΑ.
Εάν ενταχθούν τα Σκόπια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, τότε ο μόνος σύμμαχος που θα έχει μείνει στην χερσόνησο του Αίμου στην Ρωσία, θα είναι η Σερβία. Μία χώρα περικυκλωμένη από χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΔΥΣΗ
Στην Δύση υπάρχουν έντονες ανησυχίες πως η Μόσχα θα αποπειραθεί να παρέμβει στο δημοψήφισμα που θα γίνει στην ΠΓΔΜ για να λάβει λαϊκή έγκριση η συμφωνία των Πρεσπών, καθώς θέλει να αποτρέψει την επέκταση του NATO στην παραδοσιακή σφαίρα επιρροής της στα Βαλκάνια.
ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ
Να μην ξεχνάμε και το ότι η Κίνα ετοιμάζεται να γίνει ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη Σερβία. Αλλά την Κίνα ενδιαφέρει και το σχέδιο της δημιουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής ταχείας κυκλοφορίας από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι την Βουδαπέστη, διαμέσου του Βελιγραδίου.
ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ 
Ως γνωστόν οι Γερμανοί είναι αυτοί που έχουν βάλλει ήδη χέρι στα Βαλκάνια, μετά την φιλία με την Ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα με Τσίπρα και Κοτζιά. Ξεκίνησαν απο Βοσνία και Σκόπια και συνεχίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι, με τη Ρωσία απέναντί τους.

Σχόλια