ΤΡΑΜΠ ΚΑΤΑ ΜΕΪ. ΤΡΑΜΠ ΥΠΕΡ ΜΕΪ

Στην αρχή ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε συνέντευξη στη Sun και άδειασε την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέϊ. Νομίζω είπε ότι η συμφωνία που πάει να κλείσει δεν είναι συμφωνία που ψήφισε ο Βρετανικός λαός. Δεν είναι η συμφωνία για την οποία έγινε το δημοψήφισμα για την αποχώρηση απο την ΕΕ.  Λίγες μέρες μετά την παραίτησή του Μπόρις Τζόνσον από το υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρόμενος για την πολιτική της πρωθυπουργού αναφορικά με το Brexit ο Αμερικανός πρόεδρος τού έπλεξε το εγκώμιο κάνοντας λόγο για έναν πολύ ταλαντούχο άνθρωπο τον οποίο σέβεται πολύ. Δεν προσπαθώ να βάλω τον έναν να συγκρουστεί με την άλλη, είπε ο Τράμπ. Απλά λέω πως θα ήταν ένας πολύ καλός πρωθυπουργός. Στην ίδια συνέντευξη επιτέθηκε εκ νέου στον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ρίχνοντάς του ευθύνες για τις περσινές τρομοκρατικές επιθέσεις. Κοιτάξτε την τρομοκρατία. Κοιτάξτε τι γίνεται στο Λονδίνο, είπε. Ο Καν έκανε πολύ κακή δουλειά αναφορικά με την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα, αν δείτε όλα τα τρομερά πράγματα που συμβαίνουν εκεί.
Στη συνέχεια στη θερινή κατοικία των Βρετανών πρωθυπουργών, ο Αμερικανός πρόεδρος, άλλαξε λεκτικό στύλ: Φθάσαμε χθες το βράδυ εδώ. Είχαμε ένα δείπνο, όπου ίσως ποτέ πριν δεν είχαμε αναπτύξει καλύτερη σχέση. Μιλήσαμε για μια ώρα, μιάμιση ώρα. Και σήμερα μιλούμε για το εμπόριο και το στρατό. Εξετάζουμε κάποια απίστευτα πράγματα που γίνονται εδώ κατά της τρομοκρατίας σε συνεργασία με τις ΗΠΑ. Και η σχέση είναι πολύ, πολύ ισχυρή. Έχουμε πολύ καλή σχέση.
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΕΡΕΖΑΣ ΜΕΪ  Το σχέδιο η Βρετανίδα πρωθυπουργός που πρότεινε και στις Βρυξέλλες, προβλέπει  διατήρηση στενών σχέσεων με την ΕΕ αναφορικά με το εμπόριο αγαθών και τη δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου. Στη ζώνη αυτή, θα ισχύουν όλοι οι κοινοί κανόνες για το εμπόριο αγαθών και τον αγροτοδιατροφικό τομέα.
ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ Μεγάλη συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα με τη συμμετοχή χιλιάδων Βρετανών στην πλατεία Τραφάλγκαρ κατά της μεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ, κατά του σεξισμού του και της άρνησής του ότι ισχύει η κλιματική αλλαγή. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εχθές το βράδυ στο Λονδίνο, για να φωνάξουν στον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Βρετανία. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στην πύλη του Ουίνφιλντ Χάουζ, της κατοικίας του πρέσβη των ΗΠΑ στο Ρίτζεντς Παρκ, όπου ο Αμερικανός ηγέτης διανυκτέρευσε με τη σύζυγό του Μελάνια.Οι συγκεντρωθέντες ήταν εφοδιασμένοι με κατσαρόλες, σφυρίχτρες μεγάφωνα και κουδουνίστρες, προκαλώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο θόρυβο, καταγγέλλοντας την πολιτική του Τραμπ στο μεταναστευτικό, τους εξοπλισμούς. και την κλιματική αλλαγή.

Σχόλια