ΑΡΡΩΣΤΙΑ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΧΑΝ

Με συμφωνία Ελλάδας και Αλβανίας θα υπάρξει αλλαγή συνόρων.

Συγκεκριμένα ο Χαν είπε: Εάν υπάρξει συμφωνία, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες......
Η ομιλία του Επιτρόπου έγινε στο Τσάταμ Χάους, το Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων το οποίο φημίζεται, εκτός από τις συζητήσεις που διοργανώνει και για τον λεγόμενο Κανόνα του Τσάταμ. Για μία συμφωνία κυρίων στην με οποία οι συμμετέχοντες δεσμεύονται πως ότι ακούσουν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν, αρκεί να μην αποκαλύψουν την πηγή ή να αναφέρουν κάτι που θα μπορούσε να αποκαλύψει την πηγή της πληροφορίας. Εδώ ο καθένας μιλάει ελεύθερα, εκτός εάν η συζήτηση μαγνητοσκοπείται ή προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση. 
Η εν λόγω ομιλία, αφορούσε το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων την επόμενη δεκαετία. Εκτός του Χαν, συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ και ο Άνταμ Βαρντ αναπληρωτής διευθυντής του Chatham House. 
Να μην ξεχνάμε, ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, είχε προαναγγείλει λύση και του Αλβανικού. Λύσαμε το πρόβλημα με τους βόρειους γείτονες που υπάρχει εδώ και 25 χρόνια είχε πει ο Κοτζιάς και στη συνέχεια μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν λυθεί και τα ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα με την Αλβανία.
Την ίδια ώρα, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Λονδίνο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι Ελλάδα και Αλβανία θα ολοκληρώσουν τη συμφωνία τους με ένα νέο έγγραφο στρατηγικής συνεργασίας.

Σχόλια