ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΞ


Ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς, εκλήθη σήμερα στο Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με τη συζήτηση να περιστρέφεται στις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα σχετικά με την αντίδραση του Ελληνικού ΥΠΕΞ.
Λίγο πρίν μέσω αναρτήσεων στο twitter της πρεσβείας της στην Αθήνα,  ο Ρώσος Πρέσβης στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοφ, χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση του Ελληνικού υπουργείου στις ισορροπημένες όπως ανέφερε δηλώσεις της κυρίας Ζαχάροβα.

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ: Τα τελευταία χρόνια ήταν περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις. Ο πλούσιος πολιτικός διάλογος στο υψηλότατο και υψηλό επίπεδο.

Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ: Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας.


Το Αφιερωματικό έτος Ρωσία - Ελλάδα 2016, το κοινό Έτος Τουρισμού 2017/2018, στενές επαφές αρμόδιων υπουργείων, επιχειρηματιών και κοινωνίας των πολιτών.

Μ.Ζαχάροβα: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να επικοινωνεί με τον ρωσικό λαό και να μην υποφέρει από βρώμικες προβοκάτσιες».

Μ.Ζαχάροβα: «Οι τύχες των χωρών μας δεν πρέπει να γίνονται όμηροι σε βρώμικα παιχνίδια».

М.Захарова: «Когда звучат оскорбительные заявления политических деятелей, никакой дополнительной симпатии у россиян это не вызывает». Μ.Ζαχάροβα: «Όταν ακούγονται προσβλητικές δηλώσεις από κάποιους πολιτικούς, αυτές δεν προκαλούν αισθήματα περισσότερης συμπάθειας από τους Ρώσους»

Σχόλια