ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΚΙΝΕΤΑ ΚΑΙ ΧΑΝΙΑ


Κλειστές η νέα και η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα από το 39ο έως το 57ο χλμ, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στα Γεράνεια Όρη στο ύψος της Κινέτας. Οι φλόγες έχουν φθάσει στις αυλές των σπιτιών και οι αρχές απομακρύνουν τους κατοίκους από τις περιουσίες τους.  
«Εξελίσσεται το χειρότερο σενάριο. Πρόκειται για μία από τις πιο δύσκολες φωτιές. Ξέσπασε σε σημείο που ήταν ανέφικτο να ανακοπεί στο αρχικό της στάδιο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.
Η φωτιά αυτή την ώρα επεκτείνεται σε ακτίνα έξι χιλιομέτρων. Υπάρχουν πέντε ενεργά πύρινα μέτωπα, ενώ έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη

ΧΑΝΙΑ
Η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι κοντά στον Άγιο Φανούριο στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης, καίει ελαιόδεντρα και δασική έκταση. Στο σημείο βρίσκεται δύναμη της τροχαίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας ενώ η Εθνική οδός στο ύψος των Βρυσών έχει κλείσει και έχει δημιουργηθεί ουρά αρκετών χιλιομέτρων
Επιχειρούν στο σημείο της πυρκαγιάς αυτή την ώρα, 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, καθώς και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα. 

Σχόλια