ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ



Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΟΡΣΤ ΖΕΕΧΟΦΕΡ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.
Θεωρεί μη ικανοποιητική την Ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA, o υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει ότι ούτως ή αλλως την Τετάρτη κλείνει 69 χρόνια ζωής και έχει ήδη επιτύχει πολλά στην πολιτική.
Η συνεδρίαση της CSU διεκόπη μετά απο 8 ώρες και ο Ζέεχοφερ αποσύρθηκε για ιδιαίτερες συνομιλίες με τον επικεφαλής της Κ.Ο. Αλεξάντερ Ντομπρίντ και τον γ.γ. του κόμματος Μάρκους Μπλούμε, δημιουργώντας ήδη τριβές στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό την Άνγκελα Μέρκελ.
Πάντως ο Χορστ Ζεεχόφερ, παρέπεμψε στις σημερινές συζητήσεις με το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα CDU, σε ό,τι αφορά την πρόθεσή του να παραιτηθεί.
Ο υπουργός Εσωτερικών βρίσκεται σε σύγκρουση με τη Γερμανίδα καγκελάριο για την μεταναστευτική πολιτική.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών, είναι δυσαρεστημένος από τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, ιδιαίτερα με τα ισοδύναμα για τους συνοριακούς ελέγχους και τις επαναπροωθήσεις. Περιέγραψε το σχέδιο της Μέρκελ ως ανεπαρκές και υποστήριξε ότι οι προτάσεις της δεν αποτελούν λύση και οδηγούν σε περισσότερη και όχι λιγότερη μετανάστευση.
Από την πλευρά της η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε: Είμαστε όλοι υπέρ της προστασίας των εξωτερικών συνόρων. Αυτό είναι σωστό και σημαντικό, αλλά δεν σηκώνουμε τις γέφυρες. Μια συμφωνία με την Ιταλία δεν ήταν ως τώρα δυνατή. Το σύστημα Σένγκεν στο σύνολό του βρίσκεται σε κίνδυνο. Στην πολιτική μερικές φορές τα πράγματα είναι πολύ σκληρά και δύσκολα και πρέπει κανείς αυτό να το αντέχει.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ  ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια