ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΑΒΡΟΦ. ΘΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ



ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, το οποίο επικαλείται δήλωση του πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα, ακυρώνεται επισήμως η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, στην Ελλάδα. 
Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη για το φθινόπωρο. Ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Μασλόφ ανέφερε ότι η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες, χωρίς ακόμα να έχει αποφασιστεί πόσοι και πότε θα απελαθούν, ως απάντηση για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, με την κατηγορία παράνομων ενεργειών κατά της εθνικής ασφάλειας και ειδικότερα της απόπειρας παρέμβασης στο ζήτημα της συμφωνίας Ελλάδας - Σκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας. 
Τις τελευταίες ημέρες η Ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους, χαρακτηρίζοντας το συμβάν ως λήξαν. Αλλά η ένταση με τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών, να υιοθετούν ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις και το Ελληνικό ΥΠΕΞ να αντιδρά αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ρωσική ηγεσία έχει γνώση για τα όσα συνέβησαν επί Ελληνικού εδάφους και κατηγορώντας τη Μόσχα για ασέβεια, ξανάπεσε λάδι στη φωτιά.

Σχόλια