ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ



ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τα 28 εκ. Ευρώ, για να αρθεί το βέτο της Γερμανίας για τη δόση των 15 δισ. ευρώ μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην αυξήσει μέχρι το τέλος του 2018 τον ΦΠΑ στα νησιά που έχουν πρόβλημα λόγω του μεταναστευτικού, βρήκε το Υπουργείο Άμυνας. Το τμήμα που αφορά την περικοπή προϋπολογισμού θα προέλθει από κλείσιμο παλαιών στρατοπέδων που σήμερα είναι ανενεργά, αναδιοργάνωση μονάδων και περικοπή παλαιών εξοπλιστικών προγραμμάτων. 
Τα νησιά μας είναι η άμυνα της Πατρίδας, έγραψε στο twitter ο υπουργός, την ώρα που γίνονται προσπάθειες για κάλυψη άμεσα αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Να σημειωθεί πως την πρόταση την είχε καταθέσει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup, ώστε να συμφωνήσουν οι θεσμοί για παράταση 6 μηνών του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά που έχουν Τουριστικό πρόβλημα.
ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ EUROGROUP ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Δαπάνες για το ΝΑΤΟ, από 25.4 εκ ευρώ,  20.4
Αμοιβή συντήρησης αεροσκαφών και εξοπλισμού, από 17.3,  13.3 εκ.ευρώ
Άλλα προγράμματα εξοπλισμών των ενόπλων δυνάμεων, από 454,  444 εκ. ευρώ
Υγειονομική περίθαλψη και ασφάλιση εργαζομένων, από 42.3,  37.3 εκ. ευρώ
Προμήθεια φαρμακευτικού υλικού, από 21.9,  19.9 εκ. ευρώ
Δαπάνες ταξιδιών προσωπικού, από 39.6,   37.6 εκ. ευρώ
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι το Υπουργείο Άμυνας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, δεσμεύεται στις ως άνω αλλαγές στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας του 2018, οδηγώντας στην εξοικονόμηση πιστώσεων κατά 28 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι αλλαγές θα γίνουν με έκδοση Υπουργικής Απόφασης από τον Υπουργό Οικονομικών.

Σχόλια