ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΠΡΟΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣΕΒΟ

ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΕ ΕΚΡΥΘΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Ολα ξεκίνησαν όταν νεαρός οπαδός 21 ετών της Βάρνταρ, άνοιξε πόλεμο με φανατικούς οπαδούς της Αλβανικής ομάδας Σκούπι στο Facebook. και στη συνέχεια κάποιοι του έστησαν ενέδρα σε στάση λεωφορείου στα Σκόπια ξυλοκοπώντας τον άγρια. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, όπου και υπέκυψε μετά από λίγες ημέρες. Στο γεγονός δεν αποδόθηκαν ποδοσφαιρικά κίνητρα, αφού το θύμα ήταν Σλάβος και οι θύτες Αλβανοί. 
Ως αντίδραση στο γεγονός, οι Αλβανοί των δήμων της Κοιλάδας του Πρέσεβο, ανακοίνωσαν ότι θα επιδιώξουν αμοιβαιότητα με τους Σέρβους του βόρειου Κοσσυφοπεδίου. Δηλαδή θα απαιτήσουν αμοιβαιότητα στα δικαιώματα τους, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν. 
Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς: Τους συμβουλεύω να μην παίζουν μαζί μας. Η υπομονή και η ανοχή έχουν τα όριά τους. Αν νομίζουν ότι θα προκαλέσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα και ότι ο στόχος τους είναι εύκολος, είναι γελασμένοι.. Θα αντιδράσουμε πολιτικά και με άλλους τρόπους. Τους προτρέπουμε να επιστρέψουν στην πολιτική και στο διάλογο.
Ο Ντάτσιτς, κατηγόρησε και το Κοσσυφοπέδιο ότι δεν εκπλήρωσε τις συμφωνίες που συμφωνήθηκαν με τη Σερβία στις Βρυξέλλες.

Σχόλια