ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ



Κλιμάκιο της  Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ΓΣΕΒΕΕ, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Γιώργο Κουράση, επισκέφθηκε χθες τις πυρόπληκτες περιοχές.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία: Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στις πληγείσες επιχειρήσεις γίναμε αποδέκτες καταγγελιών αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης της αδυναμίας που βρίσκονται οι επιχειρηματίες από διάφορους επιτήδειους. Η ΓΣΕΒΕΕ καταδικάζει τα φαινόμενα αυτά και παρακαλεί τους επιχειρηματίες και τα μέλη της στην περιοχή εάν υποπέσουν στην αντίληψη τους ανάλογα φαινόμενα να τα γνωστοποιούν στην γενική συνομοσπονδία για περαιτέρω ενέργειες.

Το κλιμάκιο της ΓΣΕΒΕΕ επισκέφτηκε επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές στις πληγείσες περιοχές. Οι επιχειρήσεις που κυρίως έχουν πληγεί αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αναψυχής, ιδιαίτερα εστιατόρια, αρτοποιεία και τουριστικά καταλύματα. Είναι πάντως άγνωστος ακόμα ο ακριβής αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί καταστροφές.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην πληγείσα περιοχή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κλιμακίου και με τον Δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου, κ. Ευάγγελο Μπουρνούς. Ο δήμαρχος ενημέρωσε για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή. Επισήμανε ότι η αλληλεγγύη και η προσφορά αγαθών από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία με αποτέλεσμα να έχουν καλυφθεί πλήρως όλες οι ανάγκες του δήμου για τους πυρόπληκτους σε τρόφιμα, νερό και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό που ήδη έχουν συλλεχτεί από την προσφορά των μελών της Συνομοσπονδίας από όλη την Ελλάδα, θα παραδοθούν στην περιφέρεια Αττικής. Και τόνισε ότι οι ομοσπονδίες τεχνικών επαγγελμάτων της ΓΣΕΒΕΕ, όπως ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, αλουμινοκατασκευαστές κλπ,  είναι στην διάθεση του Δήμου.

Σχόλια