ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. 85 ΟΙ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΙ



ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ....
Στους 85 έφθασε ο αριθμός των αδικοχαμένων από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική,  καθώς βρέθηκαν δύο ακόμα σοροί στην Αργυρά Ακτή. Το πρωϊ από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, ανακοινώθηκε ότι κατέληξε ένας άνδρας 73 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΚΑΤ.
Παραμένουν για νοσηλεία 57 τραυματίες, εκ των οποίων οι 11 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Αυτή την ώρα στο Παίδων νοσηλεύονται τέσσερα παιδιά. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση απο την Πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά και από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων τα οποία ελέγχουν υπαίθριους χώρους, καμμένα αυτοκίνητα και σπίτια τα οποία έχουν καταστραφεί μερικώς ή καθ' ολοκληρίαν. Στα σπίτια στα οποία οι πόρτες είναι κλειστές, δεν μπορούν να εισέλθουν οι περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων και δεν έχει διενεργηθεί ακόμη έλεγχος.  
Στο μεταξύ συνεχίζεται η ταυτοποίηση των νεκρών στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έως χθές είχε ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή για 30 σορούς, Δεν έχει πάντως ακόμα ανακοινωθεί επίσημα αν μέσα στους νεκρούς υπάρχουν και αγνοούμενοι.
Από τις 06:00 χθες το πρωί έως τις 06:00 σήμερα, εκδηλώθηκαν 22 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής αντιμετωπίστηκαν άμεσα.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα στα Γεράνεια Όρη, αλλά οι δυνάμεις κατάσβεσης παραμένουν ενεργές καθώς ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων δεν έχει εξαλειφθεί. 
Σήμερα επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 13 οχήματα ΟΤΑ, 10 υδροφόρες και 5 μηχανήματα έργου. Από αέρος 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα κατάσβεσης, ενώ αναμένονται και  2 αεροσκάφη από την Ισπανία.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας περίπου 2.000 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, 2.000 έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ το Μάτι κάηκε κατά 98% και το Κόκκινο Λιμανάκι κατά 50%.

Σχόλια