ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 2 ΕΤΩΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ



Από τη στιγμή που η Τουρκική δικαιοσύνη απέρριψε το έκτο αίτημα αποφυλάκισής του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη που συνελήφθησαν στις 3 Μαρτίου με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικές εισαγγελικές πηγές, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών. 
Η θέση των δύο Ελλήνων φέρεται να βαρύνεται περαιτέρω κατά την άποψη της τουρκικής πλευράς και από το γεγονός ότι καθώς οι ίδιοι είναι στρατιωτικοί, όφειλαν να έχουν την ελάχιστη γνώση προσανατολισμού. Επισήμως όμως δεν έχει ασκηθεί καμία κατηγορία για τους δύο Έλληνες από την τουρκική δικαιοσύνη.
Την Δευτέρα, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία πρέσβης Κρίστιαν Μπέργκερ, συναντήθηκε με τον Άγγελο Μητρετώδη και το Δημήτρη Κούκλατζη και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, ενημερώνοντάς του,  ότι ύστερα από προσπάθειες αρκετών εβδομάδων κατάφερε να πάρει άδεια από τις τοπικές αρχές για να τους επισκεφθεί στις φυλακές της Αδριανούπολης. Ανέφερε ότι οι δύο στρατιωτικοί βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση.
Ο κύριος Κεφαλογιάννης του επισήμανε, ότι οι δύο συλληφθέντες από τους Τούρκους είναι Ευρωπαίοι πολίτες, εκτελούσαν υπηρεσία σε Ευρωπαϊκά σύνορα και θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες απο την ΕΕ για την άμεση απελευθέρωσή τους.

Σχόλια