ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Συνθήματα κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, ιδιαίτερα έξω από το συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται ημερίδα συζήτησης με αντικείμενο το Μακεδονικό. Ηκατάσταση αγρίεψε όταν κατέφθασαν και  οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας και έσπασαν την κεντρική σιδερόπορτα. Οι δυνάμεις της αστυνομίας αντέδρασαν με τεράστιες ποσότητες χημικών και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.
Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν μέσα στη ΔΕΘ απο τη νότια πλευρά αλλά και λίγο αργότερα απο τη βόρεια, κρατώντας Ελληνικές σημαίες, εκεί που βρισκόταν σε εξέλιξη η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της συμφωνίας για το όνομα των Σκοπίων!!!! Βρέθηκαν αντιμέτωποι με διμοιρίες των ΜΑΤ, που δεν τούς επέτρεψαν την είσοδο, ενώ φώναξαν πολλές φορές το σύνθημα: Μαλ@κ@  Αρχ..., Μηταφίδη.
Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στους δρόμους της πόλης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει καεί ένα αυτοκόνητο. Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών, σε 4 διαφορετικά σημεία, ενώ οι αστυνομικοί εκτόξευσαν δεκάδες δακρυγόνα και χημικά εναντίον τους.Τα επεισόδια εντάθηκαν στις 9 η ώρα σε ολόκληρη την περιοχή γύρω από τη νότια πύλη της ΔΕΘ, μετά την απόπειρα των αστυνομικών να προχωρήσουν σε προσαγωγές. Έγιναν τουλάχιστον τρεις συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκε και ένασ αστυνομικός.
Οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στα πάρκα και στα γύρω στενά και από εκεί προσπάθησαν να εισβάλλουν από κάθε σημείο στους χώρους της ΔΕΘ όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της συμφωνίας για το όνομα των Σκοπίων.
Στα επεισόδια πήραν μέρος περισσότερα απο 1000 άτομα, ενώ οι διαδηλωτες ήταν αρκετες χιλιάδες ευρισκόμενοι σε όλουσ τους γύρω δρόμους. 
Η αστυνομία οργάνωσε ολόκληρο σχέδιο ώστε να φυγαδευτεί ο Μηταφίδης και οι ομιλητές.

Σχόλια