ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ


ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΡYΝΣΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ 
Δεν είναι μόνο η Γαλλία που αντιδρά κατά του πακέτου διεύρυνσης που θα κληθεί να επικυρώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και άλλες χώρες, όπως η  Αυστρία  η Ολλανδία και η Δανία. Η Κομισιόν απο την πλευρά της προσπαθεί να αποσυνδέσει τις υποψηφιότητες Αλβανίας και Σκοπίων. Προσπάθειες να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στα κράτη-μέλη γίνονται και από τη Γερμανία. Το θέμα θα διαχειριστεί πριν από τη Σύνοδο στις 28 Ιουνίου το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε στις Βρυξέλλες, 25 και 26 του μήνα.
Μία από τις βασικές ειδήσεις στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, είναι  η αλλαγή στο πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου περιλήφθηκε και αυτή στην πρόσκληση, έπειτα από την επικύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα στη Βουλή. Η Ελλάδα θα στείλει επιστολή με την οποία θα πληροφορεί το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο για τη θετική της στάση έναντι της υποψηφιότητας των Σκοπίων, αλλά  επειδή η Ελλάδα δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει τη συμφωνία, η επιστολή αυτή θα αναφέρεται στη χώρα με τη σημερινή προσωρινή ονομασία της ΠΓΔΜ. 
Η Ελληνική πλευρά θα αναγνωρίσει ότι η χώρα εισέρχεται στον διεθνή οργανισμό με τη νέα της ονομασία, εάν περάσουν δημοψήφισμα και συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και επικύρωση από την Ελληνική Βουλή.

Σχόλια