ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΕΠΕΣΑΝ ΧΗΜΙΚΑ



Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα έξω από τη Βουλή. Ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να προσεγγίσει το κτήριο του Κοινοβουλίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψη δακρυγόνων. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής.
Νωρίτερα είχαν σημειωθεί επίσης επεισόδια στη συγκέντρωση, όταν ομάδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες και σε αυτη την περίπτωση τους απώθησαν με χρήση χημικών. Οι διαδηλωτές κρατούσαν  Ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Κυριακή, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κορυφώνονται με συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου.
Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα, ώστε να υπάρξει μαζική παρουσία στις Πρέσπες, την ίδια ώρα που θα υπογράφεται η συμφωνία.

Εμείς θα είμαστε εκεί, στα ποτισμένα από το αίμα των ηρώων χώματα της Μακεδονίκης γης, για να φωνάξουμε πως η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική, αναφέρεται μεταξύ των άλλων σε ανακοίνωση των διοργανωτών.

Σχόλια