ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΕ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΣΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ;



Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη της Γερμανίας. Το κακό πέρασε την πόρτα της. Η υπόθεση βιασμού και δολοφονίας ενός 14χρονου κοριτσιού, της Σουζάνα Φέλντμαν, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τις 22 Μαΐου και η σορός της εντοπίστηκε την Τετάρτη στα περίχωρα της πόλης Wiesbaden σε δασική έκταση κοντά σε σιδηροδρομική γραμμή, φέρουν έκθετη τη μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση με την συγκατάθεση της Γερμανίας και την ανοχή στην Τουρκία. 

Η αστυνομία συνέλαβε και ανακρίνει έναν Τούρκο 35 ετών, ενώ αναζητεί τον 20χρονο Αλί Μπασάρ από το Ιράκ, που είχε φτάσει στη Γερμανία το 2015 και είχε υποβάλει αίτηση ασύλου το οποίο απορρίφθηκε και περίμενε το αποτέλεσμα της ένστασης που είχε υποβάλει. Ο Ιρακινός φαίνεται ότι έχει διαφύγει με την οικογένειά του στο Ιράκ μέσω Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, Στέφαν Μίλερ, ο 20χρονος Ιρακινός, φαίρεται να έχει εγκαταλείψει τη Γερμανία πριν από λίγες μέρες βιαστικά, μαζί με τους γονείς και πέντε αδέλφια του. Ο ύποπτος πήγε στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2015 μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας, μαζί με άλλους πρόσφυγες.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλούνται αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι η άτυχη Σουζάνα είχε στραγγαλιστεί μέχρι θανάτου. Το κυριότερο σενάριο κατά την αστυνομία είναι ότι η 14χρονη έπεσε θύμα βιασμού πριν δολοφονηθεί. Οι δύο κατηγορούμενοι διέμεναν σε κέντρο υποδοχής  στην περιοχή που σημειώθηκε το άγριο έγκλημα.
Η αποκάλυψη του εγκλήματος έγινε μετά την κατάθεση ενός 13χρονου, που κατήγγειλε στις τοπικές αστυνομικές αρχές, ότι η Σουζάνα είχε βιαστεί και δολοφονηθεί, κατονομάζοντας ως βασικό ύποπτο τον Αλί Μπασάρ.

Σχόλια