ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Ο ΖΑΕΦ



ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ

Το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε στις 15:00. Διήρκησε περίπου μία ώρα σε εξαιρετικό κλίμα κατά του Μαξίμου.
Τσίπρας και Ζάεφ συμφώνησαν να συνομιλήσουν και αύριο ώστε να διευθετήσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Λίγο πρίν ο Ζάεφ είχε δηλώσει: Η λύση θα πρέπει να είναι ποιοτική και αξιοπρεπής που να διατηρεί την ταυτότητα γιατί μόνο έτσι θα το δεχθούν θετικά οι πολίτες της χώρας που θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα. Η επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα είναι συνεχής. Εξετάζονται διάφορες στρατηγικές για να ολοκληρωθεί η 25ετής διαμάχη για το όνομα. Μόλις επικοινωνήσω τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα, θα ενημερώσω τους πολίτες. Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα ευχάριστα νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών. Είναι επιθυμία μας να έχουμε λύση στο θέμα της ονομασίας πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν από την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26. Αυτή θα είναι μια συμφωνία μεταξύ των προέδρων των δυο κυβερνήσεων, των υπουργών Εξωτερικών και όταν συμβεί αυτό οι πρόεδροι των δυο χωρών αλλά και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και οι πολίτες θα ενημερωθούν.

Σήμερα εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση έγινε αμέσως μετά απο δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Makfax των Σκοπίων, το οποίο ανέφερε ότι εντός της ημέρας αναμένεται η τηλεφωνική επικοινωνία του Ζόραν Ζάεφ με τον Έλληνα ομόλογό του. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΛ
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, στις 11:00, στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Λεωφ. Συγγρού 196 & Χαροκόπου 2).

Σχόλια