ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ; Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;



ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
«Η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών. Συνεπώς, η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται. Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών».
Αυτό ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται.
Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, Τσίπρας και  Ζάεφ θα κατέληγαν επί της ονομασίας, για να δρομολογηθεί η συνάντησή τους για τις υπογραφές.
Μετά απο αυτή την εξέλιξη, το χρονοδιάγραμμα που θα οδηγούσε τα Σκόπια στον προθάλαμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ,απομακρύνεται. Βέβαια όλα αυτά πρέπει να τα δούμε στην πράξη.
Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το πρωί, σε αντίθεση με τον Νίκο Κοτζιά που τις τελευταίες ημέρες εμφανιζόταν βέβαιος για την ύπαρξη συμφωνίας,  επισήμανε ότι πρός το παρόν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αμέσως μετά την τελετή τής ορκωμοσίας των νέων σμηνιτών στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, ανέφερε: Θα αποτελούσε αδικαιολόγητη σπουδή να σπεύσει κάποιος να προκρίνει το τέλος αυτής της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης.

Οι εκτιμήσεις της Ελληνικής πλευράς είναι ότι ο Ζόραν Ζάεφ δυσκολεύεται να διαχειριστεί την πολιτική πίεση που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό της χώρας του, λόγω της στάσης του αντιπολιτευόμενου VMRO, αλλά και του Προέδρου Γκιόργκε Ιβάνοβ ο οποίος διαφωνεί με το erga omnes και την συνταγματική αναθεώρηση.

Σχόλια