Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ


<< ΔΕΝ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ >> ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΑΕΦ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ !!
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων ότι απαιτείται κι άλλος χρόνος για να βρεθεί λύση, δείχνει το τι ακριβώς συμβαίνει στην γειτονική μας χώρα, σχετικά με αυτό που ονομάζεται αδιαλλαξία. Ο Ζόραν Ζάεφ επιμένει ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα: Το τηλέφωνο στην Αθήνα θα χτυπήσει, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστή η ημέρα και η ώρα. Μπορεί να τηλεφωνήσω στην Αθήνα και ελπίζω ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα, ανέφερε σε δημοσιογράφους.

Έχουμε μια καλή συμφωνία στο τραπέζι, η οποία όπως είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα, αλλά δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια, ανέφερε Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ακούγεται τελευταία και το blame game, δηλαδή ο φόβος ενός υπόγειου πόλεμου, με στόχο να μη χρεωθεί καμία πλευρά οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη.

Όπως μετέδωσε το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο ανάρτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων Μιλοσόσκι στο Facebook, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών  απέστειλε στα Σκόπια δύο επιπρόσθετα αιτήματα της Ελλάδας. Το πρώτο είναι η γλώσσα να μην αναγράφεται ως Μακεδονική όπως έχει καταχωρηθεί στα μητρώα του ΟΗΕ, αλλά ως Makedonski στα λατινικά και χωρίς μετάφραση. Και το δεύτερο να μην λάβουν τα Σκόπια πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ πριν διενεργηθεί το δημοψήφισμα και αλλάξει το Σύνταγμα.

Σχόλια