ΔΕΝ ΠΑΕΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ


ΑΚΥΡΩΣΗ ΛΟΓΩ ΓΑΖΑΣ
Την ακύρωση του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα με το Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ  ανακοίνωσε  η Αργεντινή, λόγω της αιματοχυσίας στη Λωρίδα της Γάζας.
Τα ΜΜΕ της Αργεντινής, γνωστοποίησαν πως ο αγώνας ακυρώθηκε λόγω της κλιμακούμενης βίας, των απειλών και της κριτικής στο πρόσωπο του ηγέτη της ομάδας Λιονέλ Μέσι.

Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν τάχθηκε υπέρ της απόφασης, τονίζοντας ότι η ομοσπονδία της πατρίδας του, έπραξε επιτέλους το σωστό.
Το ματς στο στάδιο Τέντε Κόλεκ, ήταν το τελευταίο της ομάδας του Χόρχε Σαμπάολι, πριν ταξιδέψει για τα γήπεδα της Ρωσίας. Ο αγώνας αυτός όμως είχε προκαλέσει τα αρνητικά σχόλια πολλών, μεταξύ των οποίων και του επικεφαλής της Παλαιστινιακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Ζιμπρίλ Ραντσούντ, ο οποίους μάλιστα είχε καλέσει τους συμπατριώτες του να κάψουν τις φανέλες και τις φωτογραφίες του Λιονέλ Μέσι και οποιουδήποτε άλλου παίκτη της Εθνικής Αργεντινής που έχουν στη συλλογή τους.
Να σημειωθεί ότι ο πρεσβευτής της Παλαιστίνης στην Αργεντινή είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για τον αγώνα, λέγοντας: Αυτός ο αγώνας θα ήταν σαν να πανηγυρίζουμε εμείς την κατάληψη των Μαλβινών νήσων.

Συγχαίρω την Παλαιστίνη για μία τόσο μεγάλη αθλητική νίκη και ένα σκληρό πλήγμα στην κατοχή, έγραψε ο Αμπντέλ-Σαλάμ Χανιγέτ, μέλος του Παλαιστινιακού Ανώτατου Συμβουλίου Νεολαίας και Αθλητισμού.

Σχόλια