ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΛΟΓΩ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ



ΠΟΛΩΣΗ.....;; ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΣΧΗΜΑ;;
ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΦΩΦΗΣ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ. ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ. ΣΤΗΝ ΝΔ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ. ΤΟ ΚΚΕ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας απουσίαζε την ώρα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά. Εμφανίστηκε όταν ανέβηκε στο βήμα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ: Στους ΑΝΕΛ, το κόμμα τάσσεται κατά της συμφωνίας αλλά θα ψηφίσει όχι στην πρόταση δυσπιστίας. Ο κ. Καμμένος έχει εξάλου τονίσει πως δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση. Απο την άλλη ο κ. Παπαχριστόπουλος θέλει να ψηφίσει τη συμφωνία ακόμη και ο Δημήτρης Καμμένος θέλει να ψηφίσει υπέρ της πρότασης δυσπιστίας.

ΝΔ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.....ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ;; Η ΝΔ παίρνει θέση υπέρ των συλλαλητηρίων έξω από το Κοινοβούλιο. Αρκετά στελέχη της όμως προτιμούν τη σιωπή. 
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.... 
Απολύτως ψευδές ότι η κυβέρνηση πέτυχε να δεσμεύσει τα Σκόπια με το λεγόμενο erga omnes, δηλαδή ένα όνομα για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων. 
Τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Αγγλικό κείμενο από πουθενά δεν προκύπτει ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιεί αμετάφραστο τον όρο Severna Makedonija. Ο όρος Severna Makedonija δεν απαντάται πουθενά στη συμφωνία. Αντιθέτως το όνομα το οποίο συμφωνήθηκε είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (Republic of North Macedonia) ή στη σύντομη εκδοχή του Βόρεια Μακεδονία (North Macedonia) (άρθρο 1 παρ 3α).
Ακρως προβληματικό το άρθρο 7 το οποίο αναφέρει ότι κάθε χώρα θα ερμηνεύει τον όρο Μακεδονία και Μακεδόνας κατά βούληση.
Εντελώς ανήκουστο ότι σύμφωνα με το άρθρο 8 (παρ. 5) θα συσταθεί διεπιστημονική επιτροπή η οποία θα εξετάσει τον τρόπο διδασκαλίας της Ιστορίας και των δύο χωρών, ώστε να αρθούν αλυτρωτικές αναφορές. Mε άλλα λόγια η εν λόγω επιτροπή δεν θα εξετάσει μόνον τον τρόπο διδασκαλίας της ιστορίας των Σκοπίων, αλλά και της Ελλάδας.

ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΑ ΤΑΝΚΣ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ.  Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ζήτησε την σύλληψη του υπουργού Αμυνας, του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ζήτησε τα κεφάλια τους στις Πρέσπες.
Και κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να τους συλλάβε. Στη συνέχεια διεγράφη  ενώ ο ίδιος ανέφερε ότι τα λεγόμενα του παρερμηνεύθηκαν.

ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΗΠΑ: Απροκάλυπτη παρέμβαση και σφραγίδα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στη συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Σκοπίων. Και δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτοι που έσπευσαν να τη χαιρετίσουν ήταν το State Department, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.
Γι’ αυτό το λόγο, συνεχίζει το ΚΚΕ, η όλη διαδικασία επικεντρώθηκε στο όνομα της γειτονικής χώρας, ενώ μια σειρά κρίσιμα ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού, με τις απαραίτητες αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, όχι μόνο παραπέμπονται στο αβέβαιο μέλλον, αλλά η κατάσταση περιπλέκεται με την αποδοχή από την Ελληνική κυβέρνηση των θέσεων περί Μακεδόνα πολίτη και Μακεδονικής γλώσσας, που αποτελούν το «σπέρμα» του αλυτρωτισμού.
Κατά συνέπεια είναι μια συμφωνία που δεν μπορεί να εξασφαλίσει λύση προς όφελος του Ελληνικού λαού, του λαού της γειτονικής χώρας και όλων των λαών της περιοχής. 

Ο << Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ >> ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.
Η Φώφη δεν αντιδρά σε σύνθετη ονομασία. Δεν της αρέσει η εθνότητα και η γλώσσα. Ο Θεοδωράκης δηλώνει ότι θα ψηφίσει την συμφωνία και ότι η Μακεδονία είναι μια μεγάλη γεωγραφικά περιοχή που δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Καμίνης εμφανίζονται συγκρατημένα θετικοί, καθώς θεωρούν ότι η συμφωνία, παρά τα γκρίζα σημεία, κινείται σε σωστή κατεύθυνση, τονίζοντας ότι δεν είναι άξια πανηγυρισμών αλλά και ότι δεν πρέπει το Κίνημα Αλλαγής να έχει την ίδια σκληρή και μίζερη στάση που τηρεί η Ν.Δ. απέναντι στο ζήτημα.

ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΛΕΒΕΝΤΗ: Η κυβέρνηση έκανε το μεγάλο ολίσθημα να πάει να δώσει το όνομα της Μακεδονίας χωρίς να διαπραγματευτεί. Έπρεπε να διαπραγματευτούμε με άλλο τρόπο, να στηρίξουμε το κρατίδιο με οικονομικά μέσα, με πολιτικά μέσα να στηρίξουμε την είσοδο του στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτοί να το πουν Σκόπια το όνομα τους. Με το Μακεδονία θα γυρίσουν στον αλυτρωτισμό.

ΕΧΩΝ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ ΣΩΑΣ ??  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως αυτός ευθύνεται αποκλειστικά για τον αποθράσυνση του φασιστικού εσμού της Χρυσής Αυγής..... Πριν από λίγη ώρα ο Χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης από το ιερό βήμα της Βουλής των Ελλήνων κάλεσε τον Ελληνικό Στρατό σε πραξικόπημα. Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που τέτοια πράγματα ακούγονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η ευθύνη για την αποθράσυνση του εθνικιστικού εσμού βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη. 
ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ή ΜΕΝΟΥΝ ΡΕΣΤΑ ;;.... Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον περάσει από τον πανικό στην παράκρουση. Η ΝΔ παρά τις προκλήσεις, αντιμετωπίζει το σοβαρό εθνικό ζήτημα με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα.

ΤΟ ΡΕΖΟΥΜΕ: ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ. ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ.

Σχόλια