ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΕΝΩ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ


ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
Η ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ.
Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε το 2010 ήταν καταστροφικό, η χώρα κατέρρευσε, η οικονομία μπήκε στην εντατική, η ανεργία σημείωσε έκρηξη ειδικά ανάμεσα στους νέους, το ηθικό των Ελλήνων έπεσε πολύ χαμηλά. Αλλά η Ελλάδα επέζησε, το Grexit αποφεύχθηκε, η Ευρωζώνη δεν εξερράγη. 
Αυτά γράφει η Γαλλική εφημερίδα Le Monde και συνεχίζει: Είναι ηλίου φαεινότερον μετά απο 8 χρόνια, ότι το Ελληνικό δράμα οφείλεται στη λυσσαλέα προσπάθεια να παραμείνει ανεξαρτήτως κόστους και συνεπειών η χώρα στο ευρώ προκειμένου να μη διαλυθεί το σαθρό οικοδόμημα της Ευρωζώνης. Όταν το 2002 το δημόσιο χρέος που ήταν στα εθνικά νομίσματα μετατράπηκε σε ευρώ, τότε όλο το χρέος έγινε συναλλαγματικό. Καμιά χώρα στον κόσμο, πέρα από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης δεν έχει το σύνολο του χρέους της σε συνάλλαγμα. Αυτό αποτελεί την ασφαλέστερη συνταγή χρεοκοπίας.
Με άλλα λόγια, ένα ξένο νόμισμα, το ευρώ, δημιούργησε το χρέος. Ένα χρέος που δείχνει ότι η Ελλάδα, θα βγεί απο το πρόγραμμα σε χειρότερη κατάσταση απο αυτή που ήταν όταν μπήκε το 2010 με δημόσιο χρέος 299 δις. ευρώ ή 129,3% του ΑΕΠ και βγαίνει με χρέος 343,7 δις. ή 193,9% του ΑΕΠ. Η κατοχή της Ελλάδας συνεχίζεται λόγω χρέους, άσχετα εάν κάποιοι πανηγυρίζουν για μικροκομματικά οφέλη. Και συνεχίζονται επίσης η ανεργία, η έλλειψη ρευστότητας, η παραγωγική συρρίκνωση και φυσικά η λιτότητα.

Σχόλια