ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ


Η Ιταλική κυβέρνηση ενδεχομένως να μη συμμετάσχει στη σύνοδο της Κυριακής για το μεταναστευτικό, αναφέρει σε άρθρο της επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές η Corriere della Sera στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε διαμήνυσε ότι αν όλα έχουν ήδη προσυμφωνηθεί, τότε είναι ανώφελο να πάρει μέρος η Ιταλία στην σύνοδο της Κυριακής που θα γίνει στις Βρυξέλλες.
Η Ιταλία ζητά να καταργηθεί ο κανόνας βάσει του οποίου οι αιτούντες άσυλο που έχουν προωθηθεί σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούν να σταλούν και πάλι στην πρώτη χώρα εισόδου τους
Η Ρώμη αφήνει να εννοηθεί ότι πρέπει να λάβει μέρος με ουσιαστικό τρόπο στην διαμόρφωση της ατζέντας και στην λήψη των τελικών αποφάσεων. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι αποκλειστικό προνόμιο της Γερμανίας αλλά και της Γαλλίας.
Ο Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι αν τα πράγματα έχουν έτσι, καλά θα κάνουμε να μην ξοδέψουμε ούτε τα χρήματα του εισιτηρίου.
Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών τόνισε επίσης ότι στόχος της Ιταλίας είναι η προστασία των συνόρων των Μεσογειακών χωρών της Ένωσης, όπως συνέβη και με την λεγόμενη Βαλκανική διαδρομή.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, επανέλαβε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, ότι η Ρώμη δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του μεταναστευτικού φαινομένου.
Η Ιταλία, παράλληλα, ζητά να καταργηθεί ο κανόνας βάσει του οποίου οι αιτούντες άσυλο που έχουν προωθηθεί σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούν να σταλούν και πάλι στην πρώτη χώρα εισόδου τους, όπως έγραψε ο ίδιος ο Κόντε στο Twitter.

Σχόλια