ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Αρχίζουν καθημερινές πορείες στους δρόμους οι κάτοικοι πολλών πόλεων της Μακεδονίας. Η αρχή έγινε από Σέρρες και Καβάλα ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εκδηλώσεις και πορείες θα ακολουθήσουν και σε άλλες πόλεις. 
Στην Καβάλα κάθε μέρα το ραντεβού θα είναι στις πλατείες. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας. Χθές βράδυ πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, και φτάνοντας στο Αστυνομικό Μέγαρο, φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας η οποία σημειώθηκε στη συγκέντρωση στο Πισοδέρι. Το kavalapost.gr αναφέρει ότι κάθε μέρα θα βρίσκονται στους δρόμους, μέχρι να ανατραπεί η απόφαση για την ονομασία των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία».
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και επικεφαλής της οικείας Ιερατικής Σύναξης κ. Στέφανος, πρότεινε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες τόσο στο κτίριο της Μητρόπολης όσο και σε όλους τους Ιερούς Ναούς, ως ένδειξη δυσαρέσκειας της τοπικής Εκκλησίας στην ονομασία των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία».

Σχόλια