ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. 111 ΗΜΕΡΕΣ ΦΥΛΑΚΗ

 

Νέα απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής από τους Τούρκους, για τον Άγγελο Μητρετώδη και το Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Το αίτημα κατετέθη χθές στο πλαίσιο δικαιώματος που παρέχει η νομοθεσία της γειτονικής χώρας για επανεξέταση του θέματος κάθε μήνα, αλλά απορρίφθηκε για τέταρτη φορά.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν με χειροπέδες στα δικαστήρια και από εκεί, μετά την νέα απόρριψη του αιτήματος, οδηγήθηκαν πίσω στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Παρά το γεγονός ότι ως τόπος μόνιμης κατοικίας τους στην Τουρκία είναι η Ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα, οι Τουρκοι χρησιμοποιούν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ως ομήρους, για αντίποινα στην υπόθεση των οκτώ που διέφυγαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σε φωτογραφίες και βίντεο που μετέδωσαν τα Τουρκικά ΜΜΕ, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης, παρά την αγωνία που τους διακρίνει, φαίνεται να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Σχόλια