Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αυτό που δήλωσε η αναπληρώτρια επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς Σεβίμ Νταγκντελέν, ότι δηλαδή τα Γερμανικά υποβρύχια της Τουρκίας θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας ή και της Κύπρου, δείχνει καθαρά ότι η Γερμανία συνεχίζει να στηρίζει την Τουρκία εις βάρος της χώρας μας. 
 Η Γερμανική εταιρεία Thyssen Krupp Marine Systems χορηγεί υποβρύχια στο Τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Έξι καταδιωκτικά υποβρύχια U-214 που έχουν κατασκευαστεί από κοινού με μία Τουρκική εταιρεία, σύμφωνα  με την ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου ARD, tageschau.de 
Tο δημοσίευμα κάνει αναφορά και στα γεγονότα του Φεβρουαρίου στη Μεσόγειο μετά τον εμβολισμό του Ελληνικού περιπολικού σκάφους του λιμενικού από πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής.
Οι δηλώσεις έγιναν στο πρώτο κανάλι της Γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Η κα ΝΤΑΓΚΝΤΕΛΕΝ
Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτό το επιθετικό όπλο κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου εναντίον της Ελλάδας ή και της Κύπρου. Δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς πώς ενώ ο εξοπλισμός των τεθωρακισμένων ανεστάλη προσωρινά, η εξαγωγή των καταδιωκτικών υποβρυχίων προχωρά κανονικά. Ο εξαγόμενος από τη Γερμανία πολεμικός εξοπλισμός που έχει κατασκευαστεί από κοινού στην Τουρκία, με δεδομένο ότι πρόκειται για καταδιωκτικά υποβρύχια, είναι επιθετικό όπλο για την εξυπηρέτηση της τουρκικής επιθετικής πολιτικής στη Μεσόγειο

Το ρεπορτάζ του καναλιού επισημαίνει: Μεταξύ των δύο χωρών υπάρχει διαμάχη στο Αιγαίο γύρω από τις ακατοίκητες βραχονησίδες Ίμια. Η γραμμή των συνόρων είναι σημαντική για τον προσδιορισμό των χωρικών υδάτων στην περιοχή και για το ποιος και που έχει δικαιώματα εξόρυξης των κοιτασμάτων. Αναμετρήσεις γίνονται κατ' επανάληψη και στον αέρα, καθώς συχνά τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη εισέρχονται σε περιοχές που διεκδικεί η Ελλάδα.

Σχόλια