ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ (ΣΟΚ;) ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


KAI AΛΛΟ O ONOMA;;
Παρεμβάσεις από την Ουάσιγκτον, απο το Βερολίνο και απο τις Βρυξέλλες, φέρουν πιο κοντά τη λύση σχετικά με την ονομασία της γείτονος χώρας. Απο τη Δευτέρα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων, Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ, κατέληξαν σε συμφωνία, την οποία επεξεργάζονται πλέον σε τεχνικό επίπεδο διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες στην Αθήνα.
Το θέμα απο εδώ και στο εξής βρίσκεται σε επίπεδο πρωθυπουργών. 
Στο τραπέζι αυτή τη στιγμή βρίσκονται τρία ονόματα. Το Gorna Makedonija (Ανω Μακεδονία), το Nova Makedonija (Νέα Μακεδονία) και το Severna Makedonija (Βόρεια Μακεδονία). 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι δύο πλευρές συζητούν και άλλη εναλλακτική ονομασία, τόσο για τις αντιδράσεις όσο και για τη διασφάλιση των ανησυχιών Αθηνών και Σκοπίων. 

Η νομιμοποίηση της συμφωνίας πρέπει να γίνει πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 28 και 29 Ιουνίου.

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
 Ο Ζάεφ πρόκειται όπως όλα δείχνουν να αντιμετωπίσει πολιτικές δυσκολίες, καθώς υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο μέτωπο αντίδρασης σε οποιαδήποτε λύση. Ο ίδιος ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, με ανακοίνωση της προεδρίας, μεταφέρει τη δυσαρέσκεια του, διότι δεν έχει λάβει καμμία ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του τις τελευταίες εβδομάδες, για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σχόλια