ΑΝΑΔΟΧΗ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ. ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ



 
              ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Αποσύρουν την κομματική πειθαρχία ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ και ΔΗΣΥ κατα το λεγόμενο ο φόβος φυλάει τα έρμα, διότι σε σε ονομαστική ψηφοφορία οι διαφοροποιήσεις θα είναι πολλές.
Ηδη 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους με την επέκταση του θεσμού της αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια. 
Οι ΑΝΕΛ καταψηφίζουν τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, με τον βουλευτή τους Θανάση Παπαχριστόπουλο να διαφοροποιήτε απο την επίσημη γραμμή, σημειώνοντας ότι θα υπερψηφίσει την επίμαχη ρύθμιση.
Θετική η στάση του Ποταμιού, έχει προκαλέσει αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής καθώς αρκετοί βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με πρώτο τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο αλλά και  οι Δ. Κωνσταντόπουλος, Γ. Αρβανιτίδης, Μ. Τζελέπης, Λ. Γρηγοράκος, αναμένεται να διαφοροποιηθούν, καταψηφίζοντας ή απέχοντας, εξέφρασαν ανοικτά την διαφοροποίηση τους με τη στάση του Ποταμιού. Όμως ο Ευάγγελος  Βενιζέλος, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τάχθηκε υπέρ της επίμαχης ρύθμισης λέγοντας πως υπάρχει σχετική ευρωπαϊκή νομολογία, ενώ η εισηγήτρια του κόμματος Εύη Χριστοφιλοπούλου,  επιφυλάχθηκε να ξεκαθαρίσει την στάση της απέναντι στο άρθρο επισημαίνοντας πως δεν θα τεθεί κομματική πειθαρχία.
Η επίμαχη διάταξη έχει δημιουργήσει προβλήματα και στη ΝΔ.. Κατά την χθεσινή συνεδρίαση η εισηγήτρια Κατερίνα Μάρκου είχε ζητήσει την απόσυρση του άρθρου. Σήμερα όμως μετά την δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη πως συμφωνεί με την άποψη του Ευάγγελου Βενιζέλου και θα υπερψηφίσει το άρθρο, αποφασίστηκε ο κάθε βουλευτής να ψηφίσει κατά συνείδηση.

Σχόλια