ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΛΟΓΩ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ



Μπορεί οι Τούρκοι να μην αναφέρονται στο θέμα Αντάρτικο στον Πόντο και κάνουν προσπάθειες να το αποκρύψουν, αλλά όπως όλα δείχνουν ανησυχούν στο ξέσπασμα ενός νέου μετώπου στο εσωτερικό της Τουρκίας, κάτι που αποτελεί στρατηγικό στόχο εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια του PKK.
Η εμφάνιση ενόπλων ανταρτών στα βουνά του Πόντου το τελευταίο διάστημα, έκανε την Τουρκική κυβέρνηση να μοιράσει όπλα σε χωρικούς, οι οποίοι χρίστηκαν εθελοντές πολιτοφύλακες για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και όπως αναφέρει το pontosnews.gr, μέχρι στιγμής 70 χωρικοί υπέβαλαν αίτηση και παρέλαβαν όπλα στο νομό Αργυρούπολης, αφού πρώτα πέρασαν από εκπαίδευση και συμμετέχουν πλέον στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού εναντίον των ανταρτών που δρουν στις ορεινές περιοχές στα σύνορα Αργυρούπολης-Τραπεζούντας, εκεί όπου κατοικούν Ελληνόφωνοι, Λαζοί, Αρμενόφωνοι, Γεωργιανοί και άλλες μικρότερες εθνοτικές ομάδες, οι οποίες απαγορεύεται να δηλώνουν άλλη εθνότητα εκτός από την Τουρκική. Εκεί ζούν και  2.000.000 Ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι που λόγω Ισλάμ γλίτωσαν τη γενοκτονία και τον ξεριζωμό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet, σήμερα στην περιοχή αυτή δρουν τρεις ένοπλες ομάδες που χτυπούν με επιθέσεις το τουρκικό καθεστώς όπως η ένοπλη επίθεση που έγινε στην αυτοκινητοπομπή του αρχηγού του τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρολγου στην περιοχή του Αρτβίν.
Η δημοσιογραφική έρευνα έδειξε ότι ένοπλες ανταρτικές ομάδες δραστηριοποιούνται στις περιοχές Ορντού Τραπεζούντας και στην περιοχή του Αρτβίν, ιδιαίτερα μετά το αποτυχών πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν και τις συλλήψεις που ακολούθησαν πολλών μελών της τοπικής ασφάλειας και της Στρατοχωροφυλακής σαν μέλη της οργάνωσης του Γκιουλέν. Το ΡΚΚ έχει πρόσβαση σε όλες αυτές τις ομάδες και συνεργάζεται μαζί τους.

Σχόλια