ΖΑΕΦ ΚΑΙ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ ΘΕΛΟΥΝ ΙΛΙΝΤΕΝ

  Σύμφωνα με Σκοπιανά μέσα ενημέρωσης ο Ζόραν Ζάεφ υποστήριξε πως η εξέγερση του Ίλιντεν το 1903, δεν περιλαμβάνει εδαφικές διεκδικήσεις και πρόσθεσε πως με βάση αυτή την ονομασία έχουν γίνει δεκτές προτάσεις για αναθεώρηση του Συντάγματος. Είπε επίσης πως τα Σκόπια θα μελετήσουν το αίτημα της Ελληνικής πλευράς για αναθεώρηση  μόνο και εφόσον αποφασιστεί η ονομασία << Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν >>.

Αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Νίκολα Ντιμιτρόφ, είπε πως δεν υπάρχει καταλληλότερη ονομασία απο αυτή, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο MIA.

Οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό θα συνεχιστούν  την Πέμπτη και την Παρασκευή, με τη συνάντηση Νίκου Κοτζιά και Ντιμιτρόφ στην Νέα Υόρκη, υπό τον διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς, την ώρα που η Ουάσινγκτον πιέζει για άρση του αδιεξόδου, για να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ;;

Η επίμαχη ονομασία όπως φαίνεται ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό και απο τις δύο πλευρές. Μάλιστα κυβερνητικές πηγές ισχυρίζονται ότι η διαρροή ενόχλησε την Ελληνική κυβέρνηση. Μήπως όμως κάποιοι που δεν ειδαν (και πολύ καλά έκαναν), με << καλό μάτι >> αυτή την ονομασία προσπάθησαν να αποτρέψουν τις βλέψεις των Σκοπιανών για να αποφύγουμε << τετελεσμένα >>;

Σχόλια