ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ



ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
Με παράνομες συνταγογραφήσεις και υπεξαιρέσεις απο νοσοκομεία, αφαιρούσαν φάρμακα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ μέσα απο αστυνομικές πηγές, η υπόθεση αφορά παράνομη διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων υψηλού κόστους.
Έχουν γίνει προς το παρόν περισσότερες από 15 συλλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών. Το κύκλωμα διακινούσε πανάκριβα αντικαρκινικά και άλλα φάρμακα σε ασθενείς, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη,
Η μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας συνεχίζεται, ενώ σύμφωνα με νέες πληροφορίες αναμένονται και άλλες συλλήψεις. 
Δήλωση για το θέμα, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης:
Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων.
Το protothema αναφέρει ότι τουλάχιστον δύο εργαζόμενες από το Λαϊκό νοσοκομείο έχουν προσαχθεί από την Αστυνομία για την υπόθεση της παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων. Πρόκειται για δύο βοηθούς νοσηλεύτριες οι οποίες εργάζονταν στην Κεντρική Μονάδα διάλυσης των κυτταροστατικών (ογκολογικών) φαρμάκων που χορηγούνται στους καρκινοπαθείς. 

Σχόλια