ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

 

ΙΛΙΝΤΕΝΣΚΑ ΜΑΚΕΝΤΟΝΙΓΙΑ έκαναν πρόταση οι Σκοπιανοί. Παίζουν με τη φωτιά εάν δεχθούν κάτι τέτοιο οι << δικοί μας >>....

Η επιβεβαίωση ήρθε από τον Βούλγαρο υπουργό Άμυνας Κράσιμιρ Καρακατσάνοφ.
Άκουσα ανέφερε στο τηλεοπτικό κανάλι BTV, ότι το όνομα Ίλιντεν Μακεδονία αναφέρθηκε στις συζητήσεις, όπως επίσης και τα Vardarska και Gorna. Σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό, οι δύο χώρες Ελλάδα και Σκόπια, έχουν φτάσει σε καλό επίπεδο προσέγγισης.
Το επιχείρημα του Ζάεφ είναι ότι αυτό το όνομα μπορεί να γίνει αποδεκτό από την αντιπολίτευση του VMRO, ώστε να συγκεντρώσει την αναγκαία ενισχυμένη πλειοψηφία για την αλλαγή του Συντάγματος. 
Δηλαδή αναγνωρίζονται έτσι τα Σκόπια σαν Μακεδονία. Το όνομα παραπέμπει στην εξέγερση του Ίλιντεν (Προφήτη Ηλία) το 1903, όταν ο σλαβικός πληθυσμός της περιοχής, είχε εξεγερθεί εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Άρα πρόκειται για ιστορικό όρο, με ένα όνομα που κρύβει παγίδες. Η εξέγερση του Ίλιντεν είχε ως απώτερο στόχο τη δημιουργία αυτόνομης 
<< Μακεδονίας >>, στην οποία θα περιλαμβάνονταν και Ελληνικά εδάφη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ενημερώνει ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τις νέες εξελίξεις στο ονοματολογικό. 
Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η....Πηγές αναφέρουν ότι η ονομασία «Δημοκρατία Ίλιντεν Μακεδονίας» γίνεται προς το παρόν αποδεκτή από την Ελληνική πλευρά.

Σχόλια