ΣτΕ. ΕΞΟΔΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.


Παραβίαση του απορρήτου της διασκέψεως του Δικαστηρίου σχετικά με το νέο ασφαλιστικό σύστημα και την εύλογη αναταραχή που προκάλεσε σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.
Κλιμακούμενη επικυριαρχία του οικονομικού παράγοντος επί του θεσμικού. 
Ορατός πλέον ο κίνδυνος περαιτέρω μειώσεως του ύψους των απονεμομένων συντάξεων, με τελικό αποτέλεσμα την πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων.
Είναι τα τρία ζητήματα που έθεσε ο παραιτηθείς Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου, δηλώνοντας ότι σκέφτεται τους απλούς πολίτες, θύματα των μνημονίων.

Ορισμένοι από τους δικαστές λένε ότι το έπραξε ανιδιοτελώς. Και ότι πρόκειται για ηρωική έξοδο 45 ημέρες πριν την συνταξιοδότησή του, με αίσθημα ευθύνης, υπενθυμίζοντας ότι συχνά συγκρούστηκε με τις κυβερνήσεις, υπερασπιζόμενος την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Κάποιοι άλλοι όμως, λένε ότι με το δημόσιο ξέσπασμά του, ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΣτΕ φέρνει σε δύσκολη θέση τους δικαστές που αφήνει πίσω του να λάβουν αποφάσεις για συγκεκριμένες υποθέσεις, όπως αυτή για τις περικοπές των συντάξεων με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, ακόμα και για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.
Να αναφερθεί ότι στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016 ως πρόεδρος του ΣτΕ ματαίωσε την συνεδρίαση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου λόγω του κλίματος που είχε διαμορφωθεί από δημόσιες τοποθετήσεις. Τον Οκτώβριο του ιδίου έτους ο Νίκος Σακελλαρίου είχε ανακοινώσει για αντισυνταγματικότητα τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ τον Δεκέμβριο του 2017, χαρακτήρισε ως ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης την προώθηση νόμου για το πόθεν έσχες των δικαστών, από τον Σταύρο Κοντονή.

Σχόλια