ΑΝΑΚΑΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ

 

Μετά από το μακελειό στην Λωρίδα της Γάζας, όπου οι νεκροί Παλαιστίνιοι είναι πλέον 55 και οι τραυματίες πάνω απο 2700, η Τουρκία ανακαλεί τους πρεσβευτές της σε Ισραήλ και ΗΠΑ.  Ο Ερντογάν κατηγορεί το Ισραήλ για κρατική τρομοκρατία και κάνει λόγο για γενοκτονία.  Η κυβέρνηση της Τουρκίας  ανακοίνωσε και τριήμερο πένθος στη χώρα, στη μνήμη των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας κατά τις σημερινές σφοδρές συγκρούσεις με τις Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Τουλάχιστον έξι από τους νεκρούς είναι παιδιά κάτω των 18 ετών, εκ των οποίων ένα κορίτσι. Οι 1.360 τραυματισμοί προήλθαν από πυρά. Πάνω από 40.000 οι Παλαιστίνιοι στα σύνορα με το Ισραήλ διαμαρτυρόμενοι για την μεταφορά της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Έγινε γνωστό ότι η Ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε πέντε θέσεις της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα για τις βίαιες ενέργειες της Χαμάς τις τελευταίες ώρες, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι ενέργειες του Ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τη Γάζα, αποτελούν αυτοάμυνα εναντίον της οργάνωσης Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα. 

Τα εγκαίνια της πρεσβείας πάντως έγιναν κανονικά, σα να μη συνέβει τίποτα. Χαμόγελα και φιλοφρονήσεις από Νετανιάχου και Ιβάνκα. Μάλιστα έγινε και προσευχή, στην οποία ευχαρίστησαν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για την πολύ καλή του διακυβέρνηση !! Οι δεκάδες νεκροί δεν φαίνεται πως χάλασαν τη διάθεσή τους και ακολουθήθηκε κανονικά το πρόγραμμα των εγκαινίων.

Και η ηγεσία της Νοτίου Αφρικής ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τον πρεσβευτή και τη διπλωματική της αποστολή από το Ισραήλ.

Σχόλια